Ученици влязоха в ролята на студенти в СУ „Св. Климент Охридски“

Ученици от трети и четвърти клас на 75. ОУ станаха студенти за един ден и се потопиха в реална академична атмосфера. По инициатива на Интернационална асоциация EducArt те посетиха Софийския университет „Св. Климент Охридски“, запознаха се с преподаватели от Катедра Български език като чужд и имаха съвместни дейности с чуждестранни студенти. Беше особено интересно да чуят защо младежи от Украйна, Молдова или Русия избират да учат в България и как се справят те с усвояването на българския език.

По време на общото занятие учениците и студентите научиха интересни факти за историята на писмеността, разгледаха различни азбуки и йероглифи, участваха заедно в езикови игри, а след това децата разгледаха прекрасната Библиотека Филологии. Така отбелязаха по незабравим начин светлия празник 24 май!

Всичко това стана възможно, благодарение на Вяра Михайлова и Анастасия Новикова от EdukArt, които неуморно работят за развитието на всяко дете и са доброволци и големи приятели на 75. ОУ „Тодор Каблешков“.🙏 Благодарим на тях, на преподавателите в Катедра Български език като чужд и на студентите за това, че вдъхновяват учениците ни да се стремят към най-високите нива в образованието!

СУ „Св. Климент Охридски“ публикува на сайта си репортаж за посещението.