Награда за постижения в сферата на образованието

Директорът на 75. ОУ „Тодор Каблешков“ г-жа Лава Коцева получи Наградата на Столична община за постижения в сферата на образованието.

Общо 79 учители и директори бяха отличени за своя професионализъм и постигнати резултати през годината На церемония, състояла се на 18 май в Центъра за съвременно изкуство „Топлоцентрала“, бяха отличени най-добрите учители и директори в София..  Призовете са учредени по идея на кмета Йорданка Фандъкова и се дават за 15-та поредна година. Наградите са учредени по идея на кмета Йорданка Фандъкова и се връчват за 15-та поредна година.

Наред с инвестициите в образователната инфраструктура, в детски градини и  училищни сгради, и модернизацията, която е основна наша задача, вярвам, че трябва да покажем уважението си и да дадем своя принос за издигане на престижа на учителската професия“ – каза кметът Фандъкова по време на церемонията.

Тя изрази своята радост, че след приемането на програмата за увеличаване на заплатите на учителите преди 5 години, вече има резултат и много млади хора се ориентират към учителската професия.

„Вярвам, че добрите резултати в училищата  се получават, когато се работи в екип, с взаимно уважение. Когато  опитът, младостта и креативността се срещат, тогава идват и добрите резултати“ – допълни г-жа Фандъкова.

Като ключово за успеха столичният кмет посочи и партньорството в  училищната общност между учители, ученици, родители и институции.

На церемонията присъстваха министърът на образованието академик Николай Денков, директорът на РУО – София Ваня Кастрева, зам.-кметът Мирослав Боршош, председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, районни кметове и общински съветници.