Клубът по астрономия представи проучванията си

Кой е най-високият връх в Слънчевата система, колко е дълга една галактическа година, как мерим разстоянията в Космоса, какво представляват черните дупки и как изглежда нашето Слънце, сравнено с други звезди от близката Вселена – отговорите на тези и много други прелюбопитни космически въпроси представиха в открита презентация първо пред ученици от начален етап участниците в Клуба по астрономия с ръководител г-жа Антоанета Карацанева. Оказа се, че всеки от тях има своя любима тема от необятната астрономическа наука. Малките изследователи с готовност отговориха на въпросите на своите връстници, а някои от тях признаха, че мечтаят да се занимават с космически изследвания и в бъдеще.

Интерес към работата на Клуба по астрономия проявиха и по-големите ученици, затова последва ново представяне – този път пред прогимназиалните класове. Увлекателният разказ за космическите открития провокира аудиторията и предизвика интересни дискусии.

Младите астрономи подредиха постоянна експозиция в коридорите на училището, в която показват най-важните теми от своите занимания в Клуба.