В Деня на София Борислав Михайлов откри новото игрище в 75. ОУ

Ново, модерно игрище за няколко вида спорт вече радва учениците на 75. ОУ „Тодор Каблешков“. Лентата преряза президентът на БФС Борислав Михайлов, който лично съдейства за реализацията на проекта. Той и вицепрезидентът на съюза Емил Костадинов подариха на училището топки и спортни принадлежности. Най-щастливи от всички бяха децата. Първи на новия терен излязоха седмокласниците, които изиграха кратък демонстрационен мач.

Игрището е с размери 40 на 20 метра. На него ще се практикуват футбол, баскетбол и хандбал. Проектът е на стойност 350 хил. лв. без ДДС и е финансиран изцяло от футболната централа по програма FIFA Forward 3.0 и стратегията за футболна социална отговорност. Съоръжението ще даде възможност на стотици деца от училището, както и от спортни клубове и академии от близките столични райони да провеждат тренировъчен процес при най-съвременни условия. Регулярно там ще ще провеждат и занимания на футболни отбори по различни програми на БФС.

Честит празник на всички. Днес, точно в деня на София, за мен е особено удоволствие да поздравя всички деца от това прекрасно училище и да им пожелая да се наслаждават на новата си придобивка. Игрището предоставя великолепни условия за нашите таланти и съм убеден, че оттук ще излязат немалко спортисти, с които България ще се гордее в бъдеще. Този проект е още едно доказателство за неуморните усилия, които Българският футболен съюз полага по отношение на спортната инфраструктура и база“, заяви Борислав Михайлов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че това е най-красивото игрище, което е виждала и пожела на учениците да си го пазят. Тя посочи колко важни са спортът и изкуството за възпитанието на децата. Г-жа Фандъкова поздрави директора на 75. ОУ Лава Коцева и учителите и им благодари за грижите, които полагат за своите възпитаници. Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който е преподавател по право, разказа колко е горд от свой студент от ромски произход и пожела да има повече млади хора от общността, които завършват висше образование.

Кулминацията на вечерта беше специалният концерт на оркестър Симфониета ˮСофия“ и Джаз формация ˮСофия“ към Общински Културен Институт Надежда с диригент Минко Ламбов и солист Джони Илиев.