УЧЕНИЧЕСКИ ПАРЛАМЕНТ

2022 – 2023 учебна година

На 26 октомври 2022 г. Ученическият парламент на 75. ОУ „Тодор Каблешков“ се събра на първото си заседание за тази учебна година. За председател в новия мандат беше избран Огнян Ангелов. Учениците обсъдиха какви ще бъдат инициативите им в следващите седмици. Децата ще могат да разчитат в своята работа на помощта на трима учители – Даниела Деневска, Тошка Пенчева и Данаил Райков.

2019 – 2020 учебна година

Учениците от Ученическия съвет към 75.ОУ „Тодор Каблешков“ участваха в тазгодишното издание на младежкия форум Voice It, провел се в НДК, зала №7. Атрактивният формат за учениците се провежда ежегодно благодарение на Национална мрежа за децата, УНИЦЕФ – България и съвместно с Mладежка мрежа
„Мегафон“, която е съставена от млади хора на възраст между 14 и 18 години. Нашите ученици взеха активно участие в дискусионния панел, а след това се забавляваха на различните щанодве, които представиха атрактивни занимания за младите хора. Най-вълнуващ бе моментът на раздаването на награди от томбола, където Рангел спечели една от големите награди – таблет.