Първата дама покани наши ученици на приказен концерт в БНР

На 29 октомври г-жа Десислава Радева и Сдружението й “Живата вода на България” подариха една незабравима среща на децата от 75. ОУ „Тодор Каблешков“ с класическата музика.
Симфоничната приказка на композитора Сергей Прокофиев “Петя и Вълкът”, изпълнена от Филхармония “Пионер” в емблематичното първо студио на БНР, заплени децата, които за първи път имаха среща с оркестровото и кукленото театрално изкуство.

Историята разказва за малчугана Петя, който хваща злия вълк и го изпраща в зоопарка. Наред с темите за доброто и злото, смелостта и приятелството, музикалната приказка чрез игра и забавление представя инструментите на симфоничния оркестър. Младите музиканти от Филхармония „Пионер“, диригентът Симон Павлов, актьорите от Столичния куклен театър Ана-Мария Лалова, Ваня Камянска и Любомир Генчев, режисьорът Елза Лалева, както и сценографията на Мартина Варийска създадоха истински празник за публиката.

Над 250 деца и родители видяха спектакъла в Националното радио. Специални гости, благодарение на г-жа Десислава Радева, бяха ученици от 75. ОУ „Тодор Каблешков“ и 59. ОУ „Васил Левски“.

Изключително сме поласкани и благодарим за прекрасната емоция.
На добър час на инициативата на Сдружение “Живата вода на България”!