Патронният празник събра ученици, учители и приятели на училището

Отбелязваме 148 години от избухването на Априлското въстание и празнуваме 76 години от създаването на 75. Основно училище „Тодор Каблешков“.

Патронният празник започна с художествена литературно-музикална програма, посветена на героите на Априлското въстание и силата на българския дух, подготвена от прекрасните ни учители Даниела Черешарова, Анита Коларова и Ирина Николова и представена от ученици от прогимназиалните класове.

Специални гости на събитието бяха Йоана Кирячко и Бойка Шопова от отдел „Образование, социални дейности, култура и спорт” на община Красна поляна, които предадоха поздравителен адрес от районния кмет Димитър Петров, както и директорът на ПГСС-Бузема Иванка Станчева, Валентина Димитрова – директор на ПГТКИ, директорите на 103. ОУ „Васил Левски“ и 67. ОУ „Васил Друмев“ Милена Бенкова и Галина Велинова-Христова.

Чудесна изненада и радост за публиката беше участието на състава за народни танци на СГХСТ-Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии, в която учат възпитаници на 75. ОУ „Тодор Каблешков“ и трима от тях бяха сред танцьорите. Тържеството продължи с изпълненията, отличени от журито в Деня на таланта, а участниците получиха своите грамоти.

Наградени бяха и учениците, чиито творби по-рано през годината бяха включени в пътуващата изложба на Националната библиотека „Единство в различието“.

🙏❤ Искрено благодарим на Божил Стойков за подкрепата, професионализма, озвучаването и цялостната техническа организация на събитието.

Видеа от празника гледайте в YouTube канала на 75. ОУ „Тодор Каблешков„.