Обща репетиция с домашни лакомства преди съвместния концерт с Детския хор на БНР

Певците от 75. ОУ „Тодор Каблешков“ и от Детския хор на Българското национално радио се събраха на приятелска среща-репетиция преди съвместния концерт, който ще се състои на 21.11.2023 г. по повод Деня на християнското семейство. Под ръководството на маестра Венеция Караманова и на вокалния педагог Людмила Стоянова децата изпяха и работиха по песните, които ще представят на сцената.

Изненадващ музикален подарък получи нашата Ани, която имаше рожден ден – за нея Детският радиохор изпя „Многая лета“, както повелява прекрасната българска традиция.

След репетицията всички похапнаха домашно приготвени вкусотии, направени специално за случая от хористите и техните родители. Традиционна българска погача и изкусителна торта с изображение на Детския радиохор – подарък от учениците от 75. ОУ – допълваха почерпката. В неформална обстановка учениците затвърдиха създадените приятелства, създадоха нови, размениха контакти, направиха снимки за спомен и оживено коментираха общото начинание.

Проектът се реализира в партньорство с „Международна фондация България“ с председател Яков Джераси. Целта на инициативата е да допринесе за възраждането на хоровото пеене в училище. Кулминацията ще бъде общият концерт на 21 ноември 2023г. в красивата зала Vivacom Art Hall Oborishte 5.