Ден на здравето

Ученици от всички класове се включиха в Деня на здравето в 75. ОУ „Тодор Каблешков“, проведен в партньорство с Българския червен кръст и Националната мрежа на здравните медиатори. Гост на празника беше и г-н Габриел Кортез, секретар по политическите въпроси в посолството на САЩ в България.

Чрез песни, театрални етюди и демонстрации децата показаха как трябва да се грижим за личната хигиена, да се пазим от заразяване и да имаме чиста природа. Гостите от раздадоха подаръци и лични хигиенни пакети, които съдържат дезинфектант за ръце, предпазна маска за многократна употреба, сапун, паста и четка за зъби, шампоан, мокри кърпички и прах за пране. Осигурени са общо 850 пакета за цялото училище – за всички ученици, учители и служители.

Подготовката за празника започна седмица по-рано, като във всички паралелки бяха проведени часове, посветени на хигиената и здравето. Любими на децата станаха героите Сапун и Капчица, включени в специалното помагало, което БЧК подари на учителите в рамките на кампанията и по което ще продължим да работим и занапред. 75. ОУ получи от партньорите и още един голям подарък – комплект от спортни принадлежности за заниманията на открито.

Децата направиха тематична изложба, която е подредена в коридорите на училището.