Главният прокурор Иван Гешев посети 75. ОУ „Тодор Каблешков“

Главният прокурор Иван Гешев гостува в нашето училище по инициатива на председателя на „Международна фондация България“ Яков Джераси и се срещна с директора г-жа Лава Коцева, с учители, медиатори, членове на Обществения съвет и видни представители на общността в кв. Факултета. В срещата участва и кметът на район „Красна поляна“ г-н Иван Чакъров. Главният прокурор изрази готовност да помага с каквото може, като подчерта, че е много важно на всяко дете да се даде шанс да развие своя талант. Иван Гешев представи новата инициатива на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите, в рамките на която прокурори ще посещават училища в страната и ще говорят с учениците за законност, права и задължения на гражданите. 75. ОУ също ще се включи в програмата.

Гостът се запозна и с дейността на двете читалища, които споделят обща сграда, непосредствено до училището – Народно читалище „Ромски таланти“ с председател Кирил Василев и Читалище „Мануш Романов“ с председател Емил Михайлов. Иван Гешев отправи послание към тях да изработят обща визия в името на цялата общност, защото така могат да спечелят и подкрепа за идеите си.

Главният прокурор и екипът му подариха на домакините икона като знак за силата на вярата, любовта, мира и разбирателството.