Вълнуващ финал на проекта „Бейт-Номадска класна стая“ 2023-та

На 19.11.23 г. във френския институт в София се проведе заключителната част по проект „Номадска класна стая“. В кратък документален филм бяха обобщени тазгодишните дейности и атмосферата на работа с участващите училища. Бяха представени шест филма, отличени след журиране, които учениците сами заснеха и монтираха в рамките на проекта.
Сред номинираните филми бяха два, създадени от ученическите екипи на 75.ОУ и ЧСУ „Роналд Лаудер“.
Филм: Гвардейците – тема „Защита“
Филм: Часовникът – тема „Изкуство“

Номинираните получиха сертификати за участие, а нашето училище бе припознато като най-пълноценно включило се в проекта.
Нашият сертификат получи ученикът Юлиян Максимов от 7″б“клас, който режисира и направи монтажа на филма „Гвардейци“ по тема „Защита“.

На 20 ноември, ден след финалното събитие, в 75. ОУ гостува международният координатор на проекта Клои, която пристигна от Франция специално за церемонията.

На срещата присъстваха преподаватели от прогимназия и ученици, взели участие в проекта. От тях Клои поиска обратна връзка и препоръки за бъдещите издания на „Номадска класна стая“.
Особено сме щастливи, че поради сърцата ангажираност на нашите ученици от седмите класове и преподавателите Виолета Бимбова-Туфан и Милчо Владимиров, бяхме избрани и поканени от сега за училище-партньор през учебната 2024-2025 г., когато други наши всеотдайни преподаватели и ученици от прогимназия ще могат да се докоснат до магията на този проект.